• COVID-revalidatie:
  weg naar herstel
  Lees meer

 • LOCATIE BUCHTEN
  IS VERHUISD

 • UW HERSTEL START HIER!

 • VOEL JE FIT!

 • BETER IN BEWEGING!

 • LEEF!

Voetklachten

Heeft u klachten aan uw voet? U staat en loopt de hele dag op uw voet, dus dit is erg vervelend. Voetklachten ontstaan door een ongelijke stand of bouw van uw voeten, of een te lange of te intensieve belasting van uw voet.

 

Bij voetklachten zijn wij daarom allereerst benieuwd hoe lang u al klachten heeft en of uw onlangs iets veranderd heeft in uw houding of beweging. Bent u bijvoorbeeld begonnen met sporten, of gebruikt u andere schoenen? Soms zijn uw voetklachten namelijk heel makkelijk op te lossen door gericht advies over het gebruik van uw voeten.

 

Zit de oorzaak van uw klacht in uw voet en niet in het gebruik ervan? Dan doen we verder onderzoek naar de stand van uw voeten en uw looptechniek. Vervolgens bepalen we de beweeglijkheid van alle botjes in uw voet. Dit zijn er nogal wat en wanneer één niet goed meebeweegt, kan dit klachten geven in uw hele voet en enkel.

 

Bij de behandeling van uw voetklachten, zorgen wij allereerst dat de gewrichten van uw voet vrijuit kunnen bewegen en de belasting tijdens het lopen gelijkmatig verdelen. Daarna optimaliseren wij uw voetenstand en looppatroon. Wilt u weer sporten? Dan gaan we met u mee naar het sportveld en passen de onderdelen van onze behandeling toe in uw sportsituatie.

 

Ook wanneer u klachten in andere delen van uw lichaam heeft, is het mogelijk dat wij u voetenstand onderzoeken. Deze kan namelijk invloed hebben op de houding van uw gehele lichaam.