• COVID-revalidatie:
  weg naar herstel
  Lees meer

 • LOCATIE BUCHTEN
  IS VERHUISD

 • UW HERSTEL START HIER!

 • VOEL JE FIT!

 • BETER IN BEWEGING!

 • LEEF!

Knieklachten

Heeft uw pijn bij het bewegen van uw knie? Of voelt uw knie instabiel? Dagelijks onderzoeken en behandelen wij mensen met knieklachten die op deze twee problemen terug te voeren zijn.

 

Uw knie is de verbinding tussen uw bovenbeen en onderbeen en zorgt dat deze kunnen buigen en strekken. De knieschijf is een los stukje bot dat een katrol vormt voor de spieren en pezen die uw knie strekken. Tijdens beweging en vooral tijdens sporten moet uw knie in alle houdingen zowel flexibel als stabiel zijn. Bovendien krijgt het veel kracht te verwerken bij de afzet en landing van uw lichaam.

 

Heeft u een matige pijn op een specifieke plek bij uw knie? Kunt u zich niet herinneren dat u een verkeerde beweging met uw knie gemaakt heeft? Waarschijnlijk heeft u dan een knieblessure door overbelasting. Dit kan komen door een ongelijke belasting, of door een verandering in het gebruik van uw knie. Bijvoorbeeld wanneer u anders bent gaan sporten. Gelukkig is er hierbij geen schade aan uw knie en kunnen wij u snel helpen met het optimaliseren van uw houding en bewegingen en met concreet advies over uw sportschema.

 

Heeft u wel een verkeerde beweging gemaakt? Of zelfs reactie als een zwelling bij uw knie gemerkt? Dan is het mogelijk dat een onderdeel van uw knie beschadigd is. Zijn uw kniebanden, of kruisbanden opgerekt? Dan is uw knie minder stabiel. Is het kraakbeen van uw knie beschadigd? Dan beweegt u knie minder soepel en voelt pijnlijk. Daarom onderzoeken wij eerst waar u knie beschadigd is en in welke mate.

 

Problemen met de stabiliteit van uw knie kunnen wij oplossen met een geprotocolleerd revalidatietraject voor knieklachten, individueel, of in een groep.