• COVID-revalidatie:
  weg naar herstel
  Lees meer

 • LOCATIE BUCHTEN
  IS VERHUISD

 • UW HERSTEL START HIER!

 • VOEL JE FIT!

 • BETER IN BEWEGING!

 • LEEF!

Hand- en polsklachten

Heeft u een tintelend, doof gevoel in uw hand? Heeft u minder controle over de aansturing en kracht van uw vingers? Of heeft u onlangs een ongeluk gehad waarbij u hand betrokken was? U heeft uw hand de hele dag nodig dus zelfs een kleine hand of polsklacht kan al grote gevolgen hebben.

 

Kunt u zich namelijk een moment voorstellen in uw actieve dagelijks leven voorstellen waarop u uw hand niet gebruikt? Daarom is uw hand zo gebouwd dat deze zowel beweeglijkheid heeft voor kleine bewegingen, als stevigheid voor krachtige bewegingen. Met de onderkant van uw onderarm vormen de handwortelbeentjes uw polsgewricht. Daarna vormen de vijf middenhandsbeentjes de basis voor uw vingers. Welke bestaan uit veertien vingerkootjes. Om deze gewrichten gecoördineerd en krachtig te laten bewegen, heeft uw hand tenslotte veel verschillende zenuwen, banden en spieren.

 

Omdat uw handen het eindpunt van uw lichaam zijn, is het mogelijk dat onderweg een zenuw of bloedvat bekneld raakt. Bijvoorbeeld door een verkeerde houding of een zwelling door overbelasting. Beknelling kan een doof en tintelend gevoel geven in uw hand. Klachten met deze oorzaak zijn in ons onderzoek duidelijk te vinden. Onze behandeling is gebaseerd op vele informatie die over deze klachten bekend is.

 

Heeft u een ongeluk gehad waarbij u zich opgevangen heeft met uw handen? Hierbij kan schade zijn ontstaan aan uw pols of uw hand. Meestal bent u dan al bij het ziekenhuis geweest en anders kunnen wij met echografisch onderzoek bepalen of dit alsnog nodig is. Een ondersteunende brace kan het herstel bevorderen en een tijdige start met oefeningen zorgt dat u uw hand goed kunt blijven gebruiken.

 

Heeft u geen ongeluk gehad en naast klachten rond uw hand, ook klachten in uw arm en nek? Dan is het mogelijk dat uw klachten ontstaan zijn door het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde bewegingen. Wij zijn dan benieuwd of we in uw lichaam een duidelijke oorzaak van uw klachten kunnen vinden. Is dit niet het geval? Dan kunnen zaken als uw werkhouding en stress en grote rol spelen. In dat geval ondersteunen de behandeling met duidelijke objectieve meting van uw klachten de manier waarop u hiermee omgaat.