• COVID-revalidatie:
  weg naar herstel
  Lees meer

 • LOCATIE BUCHTEN
  IS VERHUISD

 • UW HERSTEL START HIER!

 • VOEL JE FIT!

 • BETER IN BEWEGING!

 • LEEF!

Enkelklachten

Bent u onlangs door uw enkel gezakt? Of is dit al een tijdje geleden en heeft u hier nog steeds last van? De enkelblessures die wij behandelen zijn meestal ontstaan na een verzwikking van de enkel. Bijvoorbeeld tijdens het huishouden, of het sporten.

 

Het enkelgewricht wordt gevormd door het uiteinde van uw onderbeen, dat als een vork over de bovenkant van uw voet staat. Bij een verzwikking kunt u een zijwaartse beweging van dit gewricht niet op tijd corrigeren en worden de banden aan de zijkant opgerekt. Afhankelijk van de intensiteit van deze beweging, verliest uw enkel stabiliteit of raakt zelfs beschadigd.

 

Is het kort geleden dat u uw enkel blesseerde? Gelukkig is over de eerste fase van uw herstel is veel informatie bekend. Wij helpen u met een goede basis voor een volledig herstel. Doordat de stabiliteit van uw enkel namelijk langzaam hersteld, is de kans op herhaling van een verzwikking groot. Wij maken slim gebruik van ondersteuning zoals tape en een brace. Zonder dat u hier van afhankelijk wordt. Ook zijn wij benieuwd hoe u uiteindelijk weer gaan bewegen. Wilt u bijvoorbeeld weer gaan sporten? Dan sluiten wij uw revalidatie af op het niveau van uw sport.

 

Is de verzwikking van uw enkel al langer geleden en heeft u hier nog steeds last van? Dan zij wij benieuwd naar de beweeglijkheid van uw enkelgewricht. Mogelijk beweegt uw enkel niet soepel. Dit zorgt voor pijn in uw gewricht. Of een snellere vermoeidheid in de spieren van uw onderbeen.

 

Achillespeesblessures behoren ook tot enkelklachten. De achillespees brengt de kracht van uw kuitspier over op de enkel. Hierdoor kunt u uw voet afzetten. Deze pees krijgt nogal wat duw- en trekkracht te verwerken. Bij een te grote intensiteit kan de pees beschadigen, of zelfs scheuren. Ook bij de behandeling van deze blessure baseren wij ons op de richtlijnen voor uw hersteltijd en het niveau waarop u uw revalidatie af wilt sluiten.