• COVID-revalidatie:
  weg naar herstel
  Lees meer

 • LOCATIE BUCHTEN
  IS VERHUISD

 • UW HERSTEL START HIER!

 • VOEL JE FIT!

 • BETER IN BEWEGING!

 • LEEF!

Elleboogklachten 

Heeft u een stijf gevoel bij het bewegen van uw elleboog? Of heeft u hier een pijnlijke plek? Elleboogklachten zijn duidelijk herkenbaar en vragen een nauwkeurige behandeling om niet langdurig te worden.

 

Uw elleboog vormt de verbinding tussen uw onderarm en uw bovenarm. Het zorgt zowel voor buiging en strekking, als voor het draaien van uw onderarm. Heeft u wel eens gehoord van een tennisarm, een golferselleboog, of een muisarm? Allemaal klachten die veroorzaakt zijn door het regelmatig uitvoeren van dezelfde beweging. Door de intensieve kracht, of lange duur ontstaat beschadiging of zelfs irritatie op de plek waar de pezen van uw onderarm vastzitten aan het bot van uw elleboog.

 

De bewegingen van het ellebooggewricht hebben een direct relatie met die van uw pols en uw nek. Heeft u daar een bewegingsprobleem? Dan kan dit ook zorgen voor overbelasting bij uw elleboog.

 

Wij starten de behandeling van uw elleboogklachten met een onderzoek naar de oorzaak van uw klachten. Hierbij gebruiken wij, indien nodig echografie om uw elleboog van binnen te bekijken. Op basis van het resultaat van ons onderzoek, bestaat de behandeling uit het optimaliseren van de beweeglijkheid de betrokken gewrichten en een concreet advies over hoe u uw elleboog het best kan gebruiken tijdens uw dagelijks leven. Ook bepalen wij of een specifiek aangemeten brace uw elleboog hierbij kan ondersteunen.