• COVID-revalidatie:
  weg naar herstel
  Lees meer

 • LOCATIE BUCHTEN
  IS VERHUISD

 • UW HERSTEL START HIER!

 • VOEL JE FIT!

 • BETER IN BEWEGING!

 • LEEF!

Fysiotherapie

FOTO FYSIOTHERAPIE VOEL JE FIT (003)

Fysieke klachten uiten zich op verschillende niveau’s: functie, vaardigheid en participatie. Bijvoorbeeld: door pijn in mijn rug (functie) kan ik niet lang zitten (vaardigheid) en omdat ik zittend werk heb, kan ik dat nu niet uitvoeren (participatie). Doel van de behandeling is deze alle drie optimaal te beïnvloeden.

Binnen ACTIEF!  willen wij u begeleiden binnen elk niveau:

Eerst proberen wij uw functie te herstellen, bijvoorbeeld door uw pijn te verminderen of mobiliteitsprobleem te verminderen door mobilisaties, manipulaties of massage.

Vervolgens is het zaak om uw vaardigheden te trainen. Dit kan door functionele oefeningen die erop gericht zijn uw kracht, uithoudingvermogen, mobiliteit, symmetrie, coördinatie en lichaamsbewustzijn te verbeteren. Door deze functies te verbeteren zult u weer in staat zijn om uw werk en sport uit te voeren.

Om het trainingsschema zo specifiek mogelijk te maken en overbelasting te voorkomen, wordt uw voortgang nauwlettend in de gaten gehouden en doorloopt u verschillende stadia van training.

 1. Spiergevoel en spiercontrolle
 2. Coördinatie
 3. Uithoudingsvermogen
 4. Kracht
 5. Explosieve kracht

Wij willen u motiveren om na uw herstel door te gaan met bewegen. Dit om herhaling van uw klachten te voorkomen. Wij willen u  adviseren en begeleiden in uw keuze voor gezond en verantwoord bewegen. Voor een gezonde en ACTIEVE toekomst.