Revalidatie COVID-19 

De impact van het Corona-virus op de fysieke en mentale gezondheid is groot. Vermoeidheid, spierklachten, longproblemen, ademhalingsproblemen, maar ook angst om weer te gaan bewegen kunnen factoren zijn die mensen beperken om de draad weer op te pakken.
ACTIEF! Fysiotherapie biedt gespecialiseerde revalidatie aan voor mensen die herstellende zijn van het Corona-virus (COVID-19) en Een deskundig team van een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en diëtiste begeleidt u in het herstel en onderhoudt de contacten met uw specialist en/of huisarts. Stapsgewijs brengen wij uw klachten in kaart en afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden stellen wij een zorgvuldig revalidatieprogramma op met realistische doelen. Het verbeteren van uw belastbaarheid (zowel fysiek als welzijn) staat hierin voorop en monitoren wij continu.
Na een ziekenhuisopname vanwege corona is het raadzaam om direct te starten met uw revalidatie. Ook als u niet opgenomen was, maar langdurig corona gerelateerde klachten ervaart kan de fysiotherapeut u begeleiden. Veelvoorkomende blijvende klachten zijn:

 

  • benauwdheid / kortademigheid
  • vermoeidheid
  • futloosheid
  • hoofdpijn
  • verminderde kracht
  • verminderde conditie
  • vergeetachtigheid
  • concentratiestoornissen.


Snel een trap oplopen dan vaak niet zoals voorheen. Er wordt inmiddels al gesproken over een post-corona klachtensyndroom, ook wel “long-COVID” genoemd. Dat betekent dat mensen na een corona infectie klagen over langdurige klachten, die enkele weken, maar soms ook maanden kunnen aanhouden.
Het grootste deel van de corona patiënten scoort zijn/haar gezondheid vóór de corona-infectie als goed. Ineens is dat niet meer zo. Reïntegratie m.b.t. werk en dagelijkse activiteiten kost tijd, gaat vaak lastig en leidt bij veel mensen tot frustratie. Ook hierin kan de fysiotherapeut u - zo nodig in samenwerking met het bovenstaande netwerk - begeleiden.

 

Wat moet ik doen om te kunnen revalideren van Corona / COVID-19? 
Voor deze revalidatie is eerst een verwijzing van de huisarts of de specialist nodig. Dit heeft te maken met de langdurige vergoeding vanuit de basisverzekering. De zorgverzekeraar biedt de mogelijkheid tot een half jaar corona herstelzorg. Deze kan indien nodig met een half jaar worden verlengd.
Nadat u een verwijzing heeft kunt u contact met ons opnemen per telefoon, website (zie onderstaande knop) of email.
Wij kunnen dan met u een fysieke afspraak op de praktijk inplannen. Een digitaal video consult is ook mogelijk.
Na dit persoonlijke consult stellen wij samen met u een behandelplan op.


Nog vragen of zou u graag eerst even vooraf willen overleggen?
Neem dan telefonisch contact op met de praktijk en vraagt u naar Ramon Küsters. Mailen kan ook via ramon@actief-fysio.nl
Ramon Küsters is gespecialiseerd fysiotherapeut Revalidatie na COVID-19 en staat ingeschreven bij het Chronisch Zorgnet.